Ur svenska boxningsförbundets hemsida!

Svenska proffsdamer i titelmatcher

De svenska proffsboxarna Frida Wallberg och Mikaela Laurén kommer att utmana om VM-titlarna i sina viktklasser. Frida utmanar kanadensiskan Olivia Gerula om WBC titeln i superfjädervikt på en gala på Hovet i Stockholm den 27 november. Mikaela utmanar norskan Cecilia Braekhus om WBA, WBC och WBO titlarna i tyska Rostock den 30 oktober.


Frida Wallberg har en mycket framgångsrik amatörkarriär bakom sig där höjdpunkten var VM i Scranton 2001 där både hon och Anna Laurell tog VM-guld. Frida är obesegrad som proffsboxare (8-0) och gjorde nyligen en övertygande comeback efter ett långt uppehåll på grund av en ryggskada. Det enda som återstår innan Wallbergs titelmatch är helt spikad är att länsstyrelsen måste godkänna en matchlängd på 8 ronder. WBC har godkänt att minska det traditionella antalet ronder från tio till åtta. Fridas motståndare Gerula har 13 segrar, tio förluster och två oavgjorda matcher där de flesta förlusterna kom i början av karriären.

Mikaela Laurén är WPBF-världsmästare i weltervikt efter att nyligen tagit titeln av amerikanskan Jill Emery på Pungus proffsgala i Karlstad den 24 september. Mikaela har gjort en seriös satsning på boxning efter att ha varit landslagssimmare under flera år och är nu rankad tvåa på Boxrec-listan.  Hon är obesegrad och har ett matchrecord på (6-0). Titelförsvarare Cecilia Braekhus är med sina tre titelbälten, och med fler proffsmatcher, favorittippad. Cecilia rankas för närvarande etta i världen med ett matchrecord på 14-0. men inte gått match sedan maj i år.

Sverige har ytterligare en världsmästare bland damernas proffsboxare, Maria Linberg innehar WIBF-titeln i mellanvikt.

/Erik Bredler, sportchef


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0